Διατροφή, άσκηση και υγεία...

Ονομάζομαι Φανή Πρεβέντη και δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο με σκοπό να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου σε θέματα διατροφής. Θα ήθελα πολύ να μου μεταφέρετε τα σχόλιά σας ώστε να έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία. Εύχομαι να ευχαριστηθείτε την ανάγνωση και να εντοπίσετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν....

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί χρειάζομαι τη βοήθεια διατροφολόγου για να αδυνατίσω;





*      Ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του προσωπικές ανάγκες, ανάλογες της ηλικίας, της φυσικής δραστηριότητας, του φύλου, της σύστασης σώματος και του ορμονικού προφίλ.
*      Είναι αναγκαία η αξιολόγηση του βάρους του ατόμου που πρόκειται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διατροφής και η σωστή και ρεαλιστική στοχοθέτηση.
*      Η λανθασμενες διατροφικές επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, πτώση του ανασοποιητικού συστήματος, ελλείψεις ιχνοστοιχείων και βιταμινών, υποτονικότητα και αδυναμία.
*      Ο λάνθασμένος συνδυασμός γευμάτων και ο γρήγορος ρυθμός απώλειας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας
*      Η ανεπαρκής ποσότητα τροφής μπορεί να «μπλοκάρει» την απώλεια βάρους.
*      Είναι απαραίτητη η παρακολούθηση των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας απώλειας βάρους. Η ικανότητα να εξακολουθούμε να χάνουμε βάρος ακόμα και όταν το πρόγραμμα διαρκεί πολλούς μήνες κρίνεται από τη σωστή διαχείρηση της απώλειας.
*      Είναι απαραίτητη η αξιολόγηση της πορείας της απώλειας από τον ειδικό που θα μπορεί να κρίνει την επιτυχία της προσπάθειας και να σχεδιάσει τον τροπό διατήρησης και διαχείρισης του νέου βάρους και των καινούριων διατροφικών συνηθειών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου