Διατροφή, άσκηση και υγεία...

Ονομάζομαι Φανή Πρεβέντη και δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο με σκοπό να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου σε θέματα διατροφής. Θα ήθελα πολύ να μου μεταφέρετε τα σχόλιά σας ώστε να έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία. Εύχομαι να ευχαριστηθείτε την ανάγνωση και να εντοπίσετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν....

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Οι τροφές-όπλα στη μάχη με το κρυολόγημα


Βιταμίνη C. O βασικός μας σύμμαχος στη μάχη με τις ιώσεις, αφού ενισχύει ισχυρά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Θα τη βρούμε στα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τα ακτινίδια, το λάχανο, τη τομάτα, το μαϊντανο, το κουκουπίδι, το μπρόκολλο και την πιπεριά.

Προβιοτικά. «Μοντέρνα» συστατικά που οι μελέτες δείχνουν ότι βοηθούν κ έναντι του κρυολογήματος. Θα τα βρούμε στο ζωντανό γιαούρτι καθώς και σε εμπλουτισμένα γιαούρτια ή χυμούς.
Το σκόρδο. Περιέχει την ουσία αλυσίνη η οποία έχει αντιμικροβιακή δράση.
Βότανα. Εχουν ιδιαίτερα διαδεδομένη χρήση στο κρυολόγημα κυρίως επειδή είναι εύπεπτα και η θερμοκρασία τους προσφέρει ανακούφιση. Ταυτόχρονα όμως όλα τα βότανα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και εμφανίζουν πλούσια αντιφλεγμονώδη δράση.
Προτιμήστε σούπες και χυμούς. Οι συγκεκριμένες τροφές είναι εύπεπτες και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
Προσοχή κατά την ανάρρωση. Ενισχύουμε τη διατροφή μας σε κρέας, όσπρια, δημητριακά, άπαχα γαλακτοκομικά και φρούτα αλλά όχι σε σουβλάκια, πίτσες, σοκολάτες και άλλα γλυκά που ικανοποιούν τη γεύση μας και λειτουργούν ως επιβράβευση για την κατάσταση που αντιμετωπίσαμε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου