Διατροφή, άσκηση και υγεία...

Ονομάζομαι Φανή Πρεβέντη και δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο με σκοπό να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου σε θέματα διατροφής. Θα ήθελα πολύ να μου μεταφέρετε τα σχόλιά σας ώστε να έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία. Εύχομαι να ευχαριστηθείτε την ανάγνωση και να εντοπίσετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν....

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

4 tips για να χάσετε βάρος αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες

1. Χρονομετρήστε τα γεύματά σας.
Δώστε στον εαυτό σας 20 λεπτά για να απολαύσει το γεύμα. Αρχίστε να καταναλώνετε τα γεύματά σας με ποιο αργό ρυθμό. Εκτός του γεγονότος ότι θα ευχαριστηθείτε περισσότερο τη διαδικασία, θα δώσετε στον οργανισμό σας το χρόνο να συνθέσει τις απαραίτητες ορμόνες που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε κορεσμό και αίσθημα πληρότητας μετά την ολοκλήρωση του γεύματος.

2. Βάλτε τα προϊόντα ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή.
Τα προϊόντα ολικής άλεσης ενισχύουν το αίσθημα της πληρότητας σε αντίθεση με τα ραφιναρισμένα  προϊόντα. Επιπλέον τα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης για να παρασκευάσετε ζύμη για πίτσα, πίτες, muffins, μπισκότα και κουλουράκια.

3. Καταναλώστε σπιτικό φαγητό.
Τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα μαγειρέψτε και καταναλώστε σπιτικό φαγητό. Έτσι αποφεύγετε την κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων λιπαρών και ενέργειας με τα γεύματά σας. Επιπλέον όταν μαγειρεύετε το γεύμα σας γνωρίζετε καλύτερα την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν γεύματα των οποίων η παρασκευή απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση και προγραμματισμός.

4.Χρησιμοποιείστε μικρότερο πιάτο.
Χρησιμοποιώντας μικρότερο πιάτο οργανώνεται καλύτερα τη μερίδα σας. Τρώγοντας το γεύμα σε μικρότερο πιάτο φαίνεται να περιορίζουμε την ενέργεια που καταναλώνουμε κατά 100-200 θερμίδες. Η διαφορά αυτή σε ετήσια βάση εξασφαλίζει απώλεια βάρους 5-10 Kg.

πηγή: Queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου